Badem Kokos Zob Žitarica
Nazad Vrati me

Iako većina ljudi voli zimu zbog svog blagdanskog ugođaja, mnogi je povezuju s nagužvanim rasporedima zbog čega jedva čekaju da taj period prođe.

No, poanta zime nikad nije bila u blagdanima ili u poklonima. Sad je najbolje vrijeme za stvoriti nove čarobne uspomene s obitelji.  Otkrijte nekoliko ideja kako maksimalno iskoristiti slobodno vrijeme sa svojim najmilijima te kako će točno zima postati vaše novo najdraže godišnje doba.

Stvorite svoju zimsku Zemlju čudesa

Cijenite sve što vam vaš grad nudi. Igrajte se turista i povedite djecu na jutarnje istraživanje po domaćem terenu. Priuštite svojim najdražima avanturu na festivalu, lokalnoj tržnici ili muzeju. Za najbolji doživljaj bez ikakvih briga, prije izleta pripremite nešto ukusno i nutritivno kako bi i oni najmlađi imali energije za ostatak zabavnog dana. Tijekom šetnje možete guštati u Pametnom smoothieju koji će održati dobro raspoloženje i snagu, a uz njega je najslasnije gricnuti i ovaj veganski sendvič s domaćom majonezom, prepun nutritivno bogatih sastojaka.  

A ako vaša obitelj pršti od viška energije i već pretpostavljate da imate budućeg zimskog sportaša, popodne možete dati mašti na volju i smisliti brojne zimske igre u dvorištu. Naučite svoje najmanje vrijednostima sportskog i timskog duha. Možete organizirati štafetnu utrku u kojoj će trkači prenositi „baklju“, a koju ste prethodno izradili od jednostavnih materijala koje ste našli po kući.

Zabavne aktivnosti uz fiiiiinu podršku

Možete smisliti i stazu s preprekama u svom dvorištu, a još bolje ako ima snijega! Onda se ideje samo šire – na brdo za brzinsko penjanje, padinu za utrke sanjkama, ravni prostor za skijaško trčanje… Ili osmislite svoj posebni događaj, poput natjecanja u izgradnji snjegovića. Mladim prvacima se onda dodjeljuju nagrade za osvojena mjesta – šareni kolačići uz vruću čokoladu, spravljenu uz pomoć O’Plant biljnog napitka koji, najslađe od svega, nema gram dodanog šećera! 

A uz sportaše, ne zaboravimo i na umjetničke duše. Iscrtajte različite zabavne oblike u snijegu, pripremite razne boje tempera i staklenke s vodom, a zatim riječ, točnije kist, prepustite glavnim junacima ove priče. Mališani mogu pisati poruke u snijegu, dodavati boje snjegoviću… Možda pokoji prazni trbuščić zabrunda nakon umjetničkog performansa, no u tom slučaju, neka ih za nagradu obuzmu zamamni mirisi tople pečene bundeve. Uživajte u ovim raskošnim okusima u slatkoj ili slanoj verziji jer mora da se radi o pravoj čaroliji – savršena je u obje varijante!

Uz O’Plant čarolija dolazi sama od sebe

Ovdje je tek nekoliko ideja, ali poruka je jasna – zima je najljepše doba za maštanje i buđenje dječjeg duha. Stoga kad se dan približi kraju, nakon gomile dobrih vibracija, smijeha i kvalitetno iskorištenog vremena, treba ga savršeno i zaokružiti. Izgradite sa svojim najmilijima svoju bazu, sigurnu zonu, točnije, utvrdu od deka i stolica. Sad je vrijeme za ušuškati se uz toplu šalicu Zlatnog napitka za odrasle i Gingerbread napitak s keksima koji je savršen za djecu, pa se prepustiti pričama o svemu što ste taj dan doživjeli i što ćete svi pamtiti.