Badem Kokos Zob Žitarica
Nazad Vrati me

Smanjujemo ugljični otisak

Kao što duboko udahnemo kad znamo da smo na svježem zraku, jednako tako bismo trebali paziti na sve što nam omogućuje tu čistoću prirode. U sve većim globalnim inicijativama za zaštitu planeta, ljudi se sve više okreću proizvodima na biljnoj osnovi.

Osim što nam pomažu u kreiranju zdravijih životnih navika, koristeći takve proizvode činimo Zemlju puno boljim mjestom za život. Primjerice, jeste li znali da proizvodnja ambalaže koja je najvećim dijelom izrađena iz materijala na biljnoj bazi (ili materijala iz obnovljivih izvora) ima manji ugljični otisak?

Posebnost ovog pakiranja krije se u tome što je prelaskom na plastiku izrađenu od šećerne trske ugljični otisak ovog pakiranja smanjen za 15 %.

Prateći najsuvremenije trendove i rastući trend potražnje za proizvodima na biljnoj osnovi, Podravka neprestano radi na novim proizvodima i incijativama za zeleniji planet. U skladu s tim lansirana je linija O’Plant biljnih napitaka u poboljšanoj verziji Tetra Pak® pakiranja. Posebnost ovog pakiranja krije se u tome što je prelaskom na plastiku izrađenu od šećerne trske ugljični otisak ovog pakiranja smanjen za 15%. Pri proizvodnji pakiranja posvećuje se mnogo pažnje racionalnom korištenju resursa, poput dragocjene vode, te se potiče korištenje zelene energije. Pakiranja je nakon upotrebe potrebno odložiti u za to predviđene spremnike za prikupljanje, a time omogućujemo njihovo recikliranje, čime se smanjuje količina otpada.

Svako O’Plant pakiranje je brižno osmišljeno te napravljeno od 83% plant-based materijala što ga čini odličnim partnerom u zaštiti okoliša.